Private bedrijfsnetwerken

Een performant en veilig bedrijfsnetwerk over je verschillende locaties is essentieel voor een goede bedrijfswerking en haast een basisvoorwaarde om te kunnen groeien. Ontdek hoe je je organisatie, bedrijfslocaties en medewerkers snel en veilig met elkaar verbindt via MPLS en SD-WAN.
werknemers samenwerken
Virtuele meeting kantoor

Een performant bedrijfsnetwerk over meerdere locaties

De moderne werkplek evolueert voortdurend en daarmee ook de behoeften van bedrijven als het gaat om hun bedrijfsnetwerken en het verbinden van meerdere locaties. Bandbreedte, applicatiebeheer en beveiliging staan daarbij voorop.

Er zijn verschillende mogelijkheden maar als je veel in de cloud werkt of gemakkelijk wil kunnen opschalen, dan kom je al snel bij het meer toekomstgerichte SD-WAN.

Een private netwerkoplossing op maat

Meerdere locaties met elkaar verbinden, dat kan via MPLS en SD-WAN. MPLS is een privénetwerk dat een veilige en betrouwbare verbinding biedt tussen verschillende locaties. SD-WAN is een nieuwere technologie en gebruikt software om het netwerkverkeer te beheren en te optimaliseren.

bedrijfsnetwerk

Privé bedrijfsnetwerk via MPLS

  • MPLS (voluit Multiprotocol Label Switching) is een vertrouwd transportprotocol om datapakketten te versturen. Het verbindt meerdere locaties op traditionele wijze tot een bedrijfsnetwerk (WAN).
  • MPLS staat bekend om zijn betrouwbaarheid en prestaties waarbij data langs vooraf bepaalde paden wordt vervoerd. Het vereist private netwerkbekabeling en specifieke hardware om verschillende kantoren te linken.
  • Bij MPLS loopt internet en cloudtoegang via het centrale kantoor. Dat is veilig, maar deze omweg kan wegen op de bandbreedte en de vertraging veroorzaken. Door de opkomst van cloud- gebaseerde toepassingen, schakelen bedrijven daarom vaker over naar SD-WAN.
SD-WAN connectiviteit

Privé bedrijfsnetwerk via SD-WAN

  • SD-WAN (Software defined wide area network) is een op software gebaseerde aanpak voor het beheer van het bedrijfsnetwerk. Net zoals bij MPLS gebruiken bedrijven het voor verbinden van locaties, datacenters en de cloud.
  • SD-WAN virtualiseert in essentie het netwerk, wat je meer flexibiliteit geeft in het beheer. Het is minder complex dan MPLS, waarbij je in principe het netwerk bouwt door de hardware op het niveau van het toestel te configureren.
  • Omdat het netwerk software gebaseerd is, kan er een virtueel netwerk worden opgezet zodra er connectiviteit is. Dat betekent dat je locaties met elkaar kan verbinden via het publieke internet, private MPLS-verbindingen of zelfs 4G en 5G.
  • Een SD-WAN-oplossing zoekt de efficiëntste manier om trafiek te routen. Als er meerdere connecties zijn, wordt het verkeer gespreid.

Voordelen voor jouw bedrijf

Icon vrouw laptop

Volledige ontzorging

Als zaakvoerder of ICT-verantwoordelijke moet jij een antwoord bieden op de digitale uitdagingen van je bedrijf. Daar komen nog een pak operationele taken bij, zoals het end-to-endbeheer van een privaat netwerk. Maar dat laatste kun je dus aan ons uitbesteden: wij staan klaar met een volledige managed service om je bedrijfsomgeving veilig te verbinden.

24 op 7 support

24/7 support

Beschikbaar zijn voor klanten en medewerkers vlot laten samenwerken, dat is cruciaal voor jouw bedrijf. Wij garanderen een zeer hoog niveau van beschikbaarheid, 24/7 ondersteuning en bij volledige onderbreking verlenen wij binnen de 4u een oplossing.

op jouw maat

Afgestemd op jouw behoeften

Omdat je bedrijf elke dag evolueert, moeten de digitale toepassingen vlot mee kunnen veranderen. Meer bandbreedte nodig of net minder? We passen de snelheid makkelijk aan. Zo betaal je niet voor capaciteit die je toch niet gebruikt, maar als je ze in de toekomst toch nodig hebt, dan kun je er meteen van genieten.

Niet zeker welk bedrijfsnetwerk
je nodig hebt?

Stel je vragen aan ons team. We zien het als onze taak om jou te ondersteunen. Onze experts staan voor jou klaar, luisteren naar je specifieke noden en gidsen je naar de ideale internetverbinding voor jouw bedrijf.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.