SD-WAN: dé netwerk-oplossing om je kantoren te verbinden

Beveiligings- en netwerkspecialisten schuiven SD-WAN naar voren als oplossing om het netwerk van verschillende kantoren met elkaar te verbinden. SD-WAN (software defined wide-area network) is een op software gebaseerde aanpak voor het beheer van het bedrijfsnetwerk.
Connectivity
kantoor werknemers computer

De netwerkuitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen

Het traditionele WAN (wide-area network) diende om gebruikers in het filiaal te verbinden met toepassingen die op servers in het datacenter werden gehost.

Bedrijven maken nu steeds vaker gebruik van de cloud, met name SaaS applicaties (CRM, Office 365, HR-software,...), maar traditionele WAN's zijn niet ontworpen voor de explosie van WAN-verkeer die dat met zich meebrengt. Een hoge mate van security, flexibiliteit en betrouwbaarheid van het netwerk kan niet langer gegarandeerd worden.

SD-WAN: het bedrijfsnetwerk voor vandaag én morgen

SD-WAN is ontworpen om deze uitdagingen aan te gaan. Het is een performante en veilige netwerkoplossing die je netwerkbeheer vereenvoudigt, met lagere operationele kosten en aanpasbaar aan de noden en groei van elk bedrijf.

Je kunt snel op- en afschalen in bandbreedte en makkelijk locaties toevoegen en afsluiten. Je overstap naar nieuwe cloudtoepassingen verloopt ook soepeler. Verder geef je makkelijk bedrijfskritische applicaties voorrang op het netwerk, bijvoorbeeld een betaalsysteem.

Partner

De voordelen voor jouw bedrijf

productiviteit

Flexibel, performant netwerk

Upgraden, downgraden,… Alles is mogelijk terwijl de verbindingskwaliteit gegarandeerd is. Applicaties worden met hun prioriteiten herkend en gestuurd via intelligente routering.

Applicaties die een hoge bandbreedte eisen, krijgen automatisch voorrang. Een maximale beschikbaarheid en distributie wordt tot stand gebracht met 2 internetlijnen op elke locatie en 2 VPN tunnels tussen de locaties.

Management portal

Eenvoudig, centraal beheer

Een SD-WAN kan worden beheerd via één centraal, gebruiksvriendelijk beheerportaal, wat de implementatie van WAN-diensten op vestigingsniveau snel en eenvoudig maakt.

Het portaal geeft je een ovezicht van je netwerk en de prestaties van je applicaties. Zo krijg je inzicht in de uitgaande verbindingen van elke locatie (routervertraging, pakketverlies, capaciteit per toepassing, etc.).

betrouwbaar veilig

Efficiënte beveiliging

Een SD-WAN-oplossing filtert en controleert al het interne verkeer met één beveiligingsbeleid dat van toepassing is op alle takken van het netwerk.

Onze SD-WAN oplossing wordt uitgerust met een next generation firewall, inclusief antimalware, webfilter en inbraakpreventie. Wij zorgen voor de configuratie en de ondersteuning.

Wat maakt Dstny de ideale partner voor jouw netwerkbehoeften?

Meestal vloeit de vraag naar SD-WAN voort uit twee behoeften: een connectiviteitsbehoefte (eenvoudiger beheer, minder kosten, een betere gebruikservaring en straffere prestaties) en een beveiligingsbehoefte (databescherming). Dstny bouwde een jarenlange expertise op in beide domeinen en is tevens Cisco Premier Certified Partner. We werken al heel lang samen met Cisco voor onze netwerk- en beveiligingsoplossingen en onze managed SD-WAN-oplossing maakt gebruik van de Cisco Meraki technologie.

Hierdoor is Dstny een unieke partner voor jouw SD-WAN. Wij zorgen voor de implementatie en configuratie van SD-WAN routing voor alle SD-WAN-apparatuur, het proactief beheer van incidenten (24/7), het operationeel onderhoud van apparatuur (zoals updates) en de configuratie van de next-generation firewall met bijbehorende ondersteuning.

Culture

Ook jouw bedrijf verdient een SD-WAN op maat.

SD-WAN pakt de huidige IT-uitdagingen adequaat aan en zorgt voor een redundante internet- en netwerktoegang. Bovendien geniet je van een eenvoudig, centraal beheer dat je een helder overzicht biedt van je netwerk en de prestaties van je applicaties.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.