Titel

Destiny wordt grootste leverancier van UCaaS platformen in Europa dankzij strategische overnames

Category
Dstny Strategie
Aangemaakt op
Geschreven door
admin
Telepo Soluno overname

Brussel, 21 juni 2021 – Destiny zet vandaag een belangrijke stap vooruit in zijn ambitie om uit te groeien tot de toonaangevende Europese dienstverlener van veilige cloudcommunicatie-oplossingen voor kleine en middelgrote bedrijven. Het kondigt vandaag twee strategische overnames aan, waardoor de groep meteen de eerste plaats inneemt in de Europese UCaaS (Unified Communications as a Service) markt. De diensten die Destiny en het Zweedse Telepo aanbieden zijn een perfecte match. Het UCaaS platform van Telepo wordt het tweede UCaaS platform van Destiny en zal worden ingezet zowel over de hele Destiny groep heen als bij toekomstige uitbreidingen. Tegelijkertijd versterkt Telepo het serviceprovider-kanaal van Destiny. Met het eveneens Zweedse Soluno voegt de Destiny groep dan weer een ervaren UCaaS dienstverlener toe aan zijn portfolio, die het bedrijf toegang biedt tot de Scandinavische markt.  

 

Deze sprong voorwaarts zet aan tot verdere investeringen in de ontwikkeling van Destiny’s toonaangevende, innovatieve en op KMO’s gerichte UCaaS platform. Het schaalbare platform zal zowel worden ingezet op de bestaande markten waarin Destiny al actief is, als in nieuwe landen en dit over alle kanalen heen.   Met deze overname en ijzersterke propositie creëert Destiny een nieuwe marktverhouding in de Europese UCaas markt met een ongeëvenaard concurrentievoordeel.

Daan De Wever, CEO van Destiny: “We zijn ontzettend blij met de overname van deze twee fantastische en sterke bedrijven. Dankzij de steun van onze investeerder Apax Partners, zetten we weer een grote stap vooruit in onze ambitie om leider te worden in de Europese cloudcommunicatie markt. Door onze krachten te bundelen met Telepo en Soluno beschikken we over onze eigen IP-technologie die makkelijk te implementeren en te gebruiken is, geweldige partners en getalenteerde lokale teams. Het versterkt tevens onze ambitie om ons innovatief en toonaangevend UCaaS platform voor KMO’s verder te ontwikkelen en Destiny te laten groeien als dé referentie voor onze serviceproviders en zakelijke klanten. Onze klanten staan immers altijd centraal in alle beslissingen die we nemen.  Ze verdienen de beste dienstverlening en innovatie. Dat is dan ook de belangrijkste reden waarom we deze stap hebben gezet. We zullen klantgerichte communicatiediensten voor de cloud blijven ontwikkelen, zodat al onze klanten én hun partners hun ambities in hun lokale markten en specifieke sectoren kunnen waarmaken.”

Technologische synergiën met Telepo

Destiny is al jaren trouwe klant van Telepo en gebruikt hun platform om uitstekende UCaaS diensten te leveren in de Benelux-markt. De overname van Telepo was dan ook een logische stap vanwege het bewezen succes in de samenwerking tussen de teams en de hoogstaande technologie die Telepo consequent levert. De twee bedrijven geloven in het belang van het bundelen van hun krachten zodat Telepo in een versneld tempo kan innoveren en zo toekomstgerichte UCaaS diensten kan blijven ontwikkelen, gericht op de Europese KMO markt en geleverd via Destiny's kanalen en strategische partnerschappen.

 

Rami Houbby, General Manager bij Telepo: “Dit is een belangrijke transformerende stap voor Telepo die de start markeert van een ongelooflijk nieuw hoofdstuk voor beide ondernemingen en voor onze serviceprovider-partners. Destiny zal kunnen standaardiseren op Telepo-technologie voor het platform voor de hele groep om zo consistente, toekomstige groei te bevorderen. Het Telepo-team zal profiteren van Destiny's strategie en middelen om innovatie te versnellen en ons aanbod verder te verbeteren zodat onze serviceprovider-partners beter in staat zijn op hun lokale markten te concurreren. Ik ben enthousiast over de mogelijkheden die deze overname biedt voor ons team en onze partners, en kijk ernaar uit om samen met Daan en zijn team te werken aan een mooie en succesvolle toekomst.”

Sterke coalitie met Soluno

Soluno werd door Frost & Sullivan in zijn 2020 UCaaS Frost Radar™ rapport verkozen tot één van de 20 leiders in de categorieën groei en innovatie. Dat de twee bedrijven ooit samen zouden komen is dan ook een meer dan logische keuze. Dankzij deze acquisitie verwerft Destiny meteen een heel sterke positie in Zweden, en opent voor Soluno de poort naar globalisering. Aangezien Soluno ook al gebruik maakt van het platform van Telepo, zal de overname geen technologische gevolgen hebben voor de medewerkers en klanten. De focus van deze sterke coalitie ligt op de groei en innovatie van hun platform en de IP-diensten.

 

Patrik Sörqvist, CEO van Soluno: “Soluno is doorheen de jaren organisch blijven groeien door zijn kanalen en eindklanten innovatieve technologie te bieden die toekomstbestendige en gebruiksvriendelijke bedrijfscommunicatie mogelijk maakt. Door toe te treden tot de Destiny familie wordt onze Europese visie werkelijkheid en zullen we samen de Europese UCaaS markt transformeren.”

 

De totale Destiny groep telt nu ruim 600 medewerkers in 6 landen (België, Nederland, Frankrijk, Zweden, Duitsland en het VK) en mikt op een vooropgestelde verwachte jaaromzet van 170 miljoen euro voor 2021. Q Advisors, een toonaangevende internationale investeringsbank gericht op de telecom-, media- en technologiesector, trad op als exclusieve financiële adviseur van Destiny tijdens deze transactie.

 

We verwelkomen elke nieuwe collega in de Destiny familie. Onze verenigde krachten zullen de Europese UCaaS markt voor altijd veranderen. Destiny heeft bewezen dat het met zijn acquisities vooral wil inzetten op toekomstige groei en integratie, en dus geen herstructurering op korte termijn. De komende periode zullen we samen een visie uitwerken en kijken hoe onze gecombineerde producten en diensten elkaar kunnen versterken om zo onze bestaande klanten nog beter te ondersteunen en nieuwe Europese klanten te winnen”, besluit Daan De Wever.

Over Destiny

Destiny, opgericht in 2008 in België, is een leverancier van veilige cloudcommunicatie-oplossingen voor innovatieve ondernemingen. De jaaromzet bedroeg 90 miljoen euro in 2020.  Vandaag heeft Destiny meer dan 600 medewerkers in 6 Europese landen en mikt het op een vooropgestelde verwachte jaaromzet van 170 miljoen euro voor 2021.  

 

Destiny heeft een duidelijk ambitie: de toonaangevende leverancier van end-to-end oplossingen voor veilige bedrijfscommunicatie worden in Europa. Door talent, technologie, strategische partnerships met serviceproviders en torenhoge ambitie met elkaar te verweven, ligt Destiny op koers om de Europese UCaaS markt voor KMO’s te veroveren.  Of het nu gaat om het rechtstreeks leveren van innovatie aan zakelijke eindklanten via de lokale kantoren of via het al lang bestaande kanaal van serviceproviders, Destiny zet zich in voor innovatie, klantervaring en waardegroei voor alle belanghebbenden.  Meer informatie: www.destiny.be

Over Telepo

Telepo, gevestigd in Stockholm, Zweden, is een toonaangevende leverancier van cloud software die Unified Communications-as-a-Service (UCaaS) en Fixed Mobile Convergence (FMC) oplossingen biedt aan serviceproviders in heel Europa, Azië en Afrika. Telepo werd opgericht in 2004 en werd vanaf het begin ontworpen als een complete end-to-end, multi-tenant oplossing met vast-mobiel convergentie en gebruiksgemak als topprioriteiten. Telepo onderscheidt zich op de markt als een mobiel-centrisch cloudplatform, dat speciaal gebouwd is voor mobiele operatoren en serviceproviders die zich richten op kmo's en ondernemingen met innovatieve cloudoplossingen en een aanzienlijk aantal API-integraties aanbiedt die een maximale flexibiliteit mogelijk maken. Vandaag is Telepo uitgegroeid tot een bedrijf met 2 miljoen gebruikers.

Over Soluno

Soluno is een van de toonaangevende UCaaS providers in Europa met +200.000 gebruikers in de cloud. Het is de drijvende kracht achter de toekomst van zakelijke communicatie door een mobile-first concept aan te bieden via wholesale partners in Europa.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.