Titel

Apax Partners volgt Mentha Capital op als investeerder in Destiny Group

Category
In het nieuws
Aangemaakt op
Geschreven door
admin
Apax Partners

Zaventem, 26 november 2019 – Apax Partners,  een in Parijs gevestigde Europese leider in private equity, heeft een overeenkomst getekend met Mentha Capital om hen op te volgen als investeerder in de Destiny Group. Het management team van Destiny zal een aanzienlijke herinvestering doen in de transactie, naast de fondsen beheerd door Apax. Q Advisors trad op als financieel adviseur voor Apax in het kader van de transactie.

Destiny, opgericht door Daan en Samuel De Wever, is een aanbieder van veilige cloudcommunicatie-oplossingen voor innovatieve bedrijven. Met 220 werknemers en vestigingen in België en Nederland, is het bedrijf de snelst groeiende cloud-en telecomspeler op de Belgische B2B markt.

Destiny dankt zijn sterke groei als cloud telecom operator aan zijn focus op service, zijn opmerkelijke  flexibiliteit en de voortdurende uitbreiding van zijn aanbod van hoogkwalitatieve diensten. De oplossingen van Destiny omvatten fixed-line (VoIP) en mobiele telefonie, unified communications (UCaaS), datanetwerken en veilige cloud infrastructuur-oplossingen.

Het doel van deze investering is om Destiny in staat te stellen zijn snelle expansie in de snelgroeiende cloud-based unified communications markt voor te zetten, zijn internationale ontwikkeling te versnellen en zijn actieve overnamestrategie voor te zetten.

Daan De Wever, CEO en mede-oprichter van Destiny : “Ik ben blij om samen te kunnen werken met Apax in de volgende fase van de groei van Destiny. We kijken er naar uit om samen met Thomas de Villeneuve en de rest van het Apax team onze opportuniteiten te vergroten en een Europese leider en challenger te worden in veilige cloudcommunicatie-oplossingen. Ik wil Mentha Capital oprecht bedanken en feliciteren voor hun fantastische ondersteuning de afgelopen 3,5 jaar. Dit resultaat zou nooit mogelijk geweest zijn zonder hun volledige steun bij de uitvoering van onze strategie.”

Thomas de Villeneuve en Damien de Bettignies, Partners bij Apax Partners : ”We zijn enorm enthousiast over het idee om Daan en Samuel De Wever en hun team te ondersteunen in deze nieuwe fase in de ontwikkeling van DestinyDestiny is een buitengewoon en innovatief  bedrijf, een toonaangevende, alternatieve aanbieder die cloudcommunicatie-oplossingen levert aan innovatieve bedrijven in België en Nederland. We zullen het bedrijf voorzien van de expertise en de financiële middelen die het nodig heeft om de indrukwekkende groei verder te zetten die het heeft bereikt, deels door een zeer actieve overnamestrategie!”

Edo Pfennings, Partner bij Mentha Capital : “Sinds we samenwerken met Daan, Samuel en hun team is Destiny uitgegroeid tot de toonaangevende B2B cloudcommunicatie challenger in de Benelux. Na de succesvolle afronding en integratie van acht overnames is het bedrijf nu klaar voor een pan-Europese groei. We hebben een fantastische weg afgelegd met het Destiny team en we hebben er alle vertrouwen in dat Apax Partners de juiste partner is om hun ambities in hun volgende groeifase te ondersteunen.”

Over Destiny

Destiny, opgericht in 2008, is een aanbieder van veilige cloudcommunicatie-oplossingen en richt zich op innovatieve Belgische en Nederlandse ondernemingen. Met meer dan 220 medewerkers, verspreid over België en Nederland, en een bijgestelde vooropgestelde omzet van 65 miljoen euro voor 2019, groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende cloud- en telecomspeler op de Belgische B2B-markt.

Met het Destiny cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanaf elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT in de achterliggende architectuur naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor biedt Destiny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan, die perfect zijn aangepast aan de huidige behoeften van de klant én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.

Het eigen Destiny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 13.000 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven als Cevora, Democo, DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Officenter, Standaard Boekhandel, Würth en ZEB.

www.destiny.be

Over Apax Partners

Apax Partners is een leidinggevende Europese private equity speler.  Het bedrijf heeft meer dan 45 jaar ervaring en voorziet in langetermijn financiering om bedrijven uit te bouwen en te versterken.  Apax Partners beheert en adviseert meer dan 3,3 miljard euro aan fondsen. Deze fondsen investeren in snel groeiende midden markt bedrijven binnen vier specifieke sectoren: TMT(Technology,Media,Telecom), Consumer, Healthcare en Services.

Het in Parijs gevestigde hoofdkwartier van Apax Partners (www.apax.fr) en het Londense hoofdkwartier (www.apax.com) hebben een gedeelde historiek, maar zijn gescheiden en onafhankelijke bedrijven.

www.apax.fr 

Over Mentha Capital

Mentha Capital is een onafhankelijke private equity maatschappij die zich richt op de onderkant van de mid-market in de Benelux. Mentha investeert in gevestigde, middelgrote en winstgevende bedrijven die de mogelijkheid hebben om verder te groeien door middel van een buy&build strategie, expansie in nieuwe markten of een organisatorische transitie. Met meer dan €400 miljoen in beheer, werkt Mentha doorgaans actief samen met ondernemers om hun bedrijven te ondersteunen bij het realiseren van ambitieuze groeiplannen.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.