Titel

Destiny neemt IT101 en Meritel over om zijn groeidoelstellingen te bereiken

Category
Dstny Strategie
Aangemaakt op
1 december 2017
Geschreven door
admin
Destiny grows and takes over

Brussel, 1 december 2017 - Destiny, aanbieder van cloudcommunicatie-oplossingen voor innovatieve bedrijven, heeft IT101 en Meritel overgenomen. Deze twee acquisities maken deel uit van de groeiambities van het bedrijf, die gericht zijn op een omzet van vijftig miljoen euro op korte termijn en aanwezig zijn in verschillende landen.

Met het Destiny-cloudinteractieplatform kunnen bedrijven effectiever communiceren, ongeacht de locatie en het apparaat, omdat telecommunicatie en IT naadloos integreren met de onderliggende architectuur. Destiny biedt zeer flexibele en schaalbare oplossingen, perfect aangepast aan de huidige behoeften van klanten en modulair volgens die van toekomstige klanten.

Digitale communicatie (VoIP, e-mail, internet, cloudapplicaties) via verschillende apparaten (laptop, smartphone, tablet) vereist effectievere gegevensbeveiliging dan ooit. Daarom is de overname van IT101 logisch: het bedrijf heeft jarenlange ervaring op het gebied van cloudbeveiliging. Tegenwoordig vertrouwen meer dan 160.000 gebruikers in tien landen op IT101-cloudbeveiligingsoplossingen. Bovendien past het bedrijf perfect bij Destiny op het gebied van klantenportfolio, strategische visie en internationalisering. IT101 wil deze technologie ook op een eenvoudige en voorspelbare manier beschikbaar stellen aan klanten en partners.

"De kennis die IT101 heeft intern versterkt onze propositie", zegt Daan De Wever, CEO van Destiny. “Beveiliging is een zeer belangrijk element in onze sector geworden en met deze acquisitie kunnen we onze klanten een nog completer dienstenpakket aanbieden. "Christophe Reynaert, CEO en oprichter van IT101, ziet de overname ook als een geweldige kans:" Destiny heeft een echt uniek platform dat de toegankelijkheid en schaalbaarheid voor klanten verbetert door telecommunicatie en IT. We maken het plaatje compleet met onze kennis en ervaring. "

De overname van Meritel is van een andere aard. Meritel is een B2B-telecomserviceprovider die al vele jaren actief is op de Belgische markt, met een grote klantenkring van kleine en middelgrote ondernemingen. KMO's kunnen nu van traditionele telecommunicatie naar het Destiny-cloudplatform overstappen.

"Destiny kan deze klanten nieuwe tools en oplossingen bieden, zodat ze nog beter voorbereid zijn op de digitale uitdagingen van morgen", legt Daan De Wever uit. Meritel CEO Bart De Keyser erkent ook dat zijn klanten flexibele en schaalbare cloudcommunicatie-oplossingen nodig hebben. “Meritel biedt zijn klanten verbindingen op hoog niveau en geavanceerde datacenterdiensten. We zijn blij dat we onze services kunnen toevoegen aan het Destiny-cloudinteractieplatform. Onze klanten kunnen dus profiteren van een geïntegreerde oplossing waarvan de flexibiliteit en schaalbaarheid de belangrijkste voordelen zijn ", concludeert Bart De Keyser, CEO & mede-oprichter van Meritel.

Met deze twee acquisities steeg de omzet van Destiny tot € 28 miljoen, met een EBITDA van 20%; het verdubbelde daarom bijna in 12 maanden. Maar het bedrijf is niet van plan daar te stoppen, omdat het onlangs contacten in het buitenland heeft gelegd en enkele kansen heeft geïdentificeerd. Het doel is om op korte termijn een omzet van vijftig miljoen euro te realiseren en fysiek aanwezig te zijn in verschillende landen.

Deze uitstekende resultaten gingen bij sommige waarnemers ook niet verloren. Enkele weken geleden ontving Destiny de eerste prijs in de categorie 'Meest duurzame groei' van de Deloitte Fast 50 Award.

Over Destiny

Destiny, opgericht in 2008, is een aanbieder van cloudcommunicatie-oplossingen en richt zich vooral op innovatieve ondernemingen. Met 100 medewerkers en een verwachte jaaromzet van 22 miljoen euro eind 2017 groeit het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende B2B-telecomspeler in België. Met het Destiny-cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanop elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT naadloos in elkaar overvloeien in de achterliggende architectuur. Daardoor biedt Destiny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan die perfect aangepast zijn aan de huidige behoeften van de klant, én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.

Het eigen Destiny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 2.700 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven zoals Katoennatie, Cevora, McDonalds, Standaard Boekhandel, Ecover, ZEB, Antargaz, Gabriels en Würth.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.