Titel

Destiny neemt Waverse telecomspelers Fuzer en moederbedrijf Escaux over en wordt zo Belgische marktleider in cloudcommunicatie

Category
In het nieuws
Aangemaakt op
7 juni 2019
Geschreven door
admin
Overname

Brussel, 7 juni 2019 –  Destiny - de Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatie-oplossingen voor innovatieve ondernemingen - kondigt aan dat het de overname van Unified Communications specialist Fuzer heeft voltooid. Fuzer is een spin-off van Escaux en maakt gebruik van de technologie die Escaux ontwikkelt en rechtstreeks aan serviceproviders levert. Fuzer wordt als bedrijf volledig geïntegreerd in Destiny en zal als merknaam verdwijnen. Escaux zal een aparte entiteit blijven binnen de Destiny groep. Met deze strategische acquisitie wordt Destiny in één klap Belgische marktleider in cloudcommunicatie met meer dan 150.000 gebruikers. Bovendien versterkt het bedrijf zijn dienstenportfolio en verbreedt het zijn marktsegment. En na de overname van Belgium Telecom eerder dit jaar, betekent deze overname ook opnieuw een versterking van zijn lokale positie in Brussel en Franstalig België.

Ijzersterke Unified Communications speler

De Waverse telecomoperator Fuzer heeft een ijzersterke reputatie en expertise opgebouwd in het KMO en enterprise landschap. Het bedrijf focust zich op Mobile Centric Unified Communications en vast-mobiel geconvergeerde oplossingen op maat. Het maakt hiervoor gebruik van de unieke en whitelabeled IP-telefonietechnologie van Escaux. 

Kruisbestuiving leidt tot versterkte lokale positie

Door deze overname versterken alle partijen elkaars aanbod. Dat levert de klanten alleen maar voordelen op en stelt Destiny in staat om zijn positie in de lokale markt te verstevigen.    

Net als Fuzer geloven we bij Destiny in persoonlijk contact en innovatieve oplossingen op maat. De klanten van Fuzer kunnen er dan ook op vertrouwen dat wij deze aanpak zullen verderzetten. Bovendien krijgen ze nu ook toegang tot het Destiny cloudplatform en connectiviteits- en security portfolio. Omgekeerd kunnen wij onze klanten meer keuze en functionaliteiten aanbieden in op maat gemaakte UC- en vast-mobiel geconvergeerde oplossingen. Hierdoor zijn we in staat om een nog breder segment van de markt aan te spreken met oplossingen voor zowel KMO’s als grotere bedrijven. En met hun voornamelijk Waalse en Brusselse klantenbestand, is het voor ons een mooie opportuniteit om onze geografische footprint in dit landsgedeelte verder te versterken en uit te bouwen”, zegt Joachim Lauwers, Managing Director België van Destiny.

Marktleider in cloudcommunicatie

Destiny geeft zijn verdere groei met deze lokale overname meteen een stevige boost. Het totale klantenbestand groeit aan tot 13.000 professionele klanten en het bedrijf mikt nu op een bijgestelde vooropgestelde omzet van 65 miljoen euro dit jaar.

“In een sterk evoluerende cloudcommunicatie-markt is innovatie, digitalisatie, automatisatie en schaalgrootte van groot belang om een leidende rol in de toekomst te blijven spelen”, gaat Daan De Wever, CEO van Destiny verder. “Dat is meteen ook de reden waarom we deze overname doen. En het zet onze rol als belangrijkste innovatieve challenger in de B2B markt extra kracht bij. We delen bovendien dezelfde ondernemerscultuur en customer-first mindset, én hebben een gelijkaardige visie en ambitie. Die complementariteit, samen met de kruisbestuiving op vlak van expertise, levert onze klanten grote toegevoegde waarde op. En met nu in totaal meer dan 150.000 gebruikers in portfolio, wordt Destiny door deze overname in één klap de grootste Belgische cloudcommunicatie-speler. Daar zijn we best trots op”, voegt hij toe. 

Ideale partner

Fuzer wordt met alle diensten volledig geïntegreerd in Destiny en zal als merk verdwijnen. Technologie-ontwikkelaar Escaux blijft een aparte entiteit. Alle 50 medewerkers van Fuzer en Escaux samen, worden mee overgenomen en de directie wordt opnieuw aangesteld binnen de Destiny groep.

“Ik ben ervan overtuigd dat we met de expertise, schaalgrootte en gelijkaardige ondernemerscultuur van Destiny de ideale partner hebben gevonden voor verdere groei”, zegt Etienne Saelens, CEO van Fuzer. En Christophe Hendriks, voorzitter raad van bestuur, en Amaury Demilie, CEO van Escaux voegen toe: “Samen met Destiny staan we sterker dan ooit om een leidende rol te blijven spelen in de toekomst. We blijven onze Mobile Centric UC- technologie gericht op service providers dan ook verder ontwikkelen.”

Over Fuzer

Fuzer is een one-stop-shop vaste en mobiele operator die ervoor zorgt dat zijn KMO-klanten via zijn cloud-oplossing altijd, overal en veilig kunnen communiceren en bereikbaar zijn met eender welk communicatiemiddel (gsm, telefoon, chat, video) en eender welk apparaat (smartphone, tablet, PC, vaste telefoon, headset). Daardoor wordt mobile collaboration gemakkelijk en praktisch. Fuzer richt zich op zowel KMO’s, grote ondernemingen als openbare instellingen. Klanten zijn o.a. Decathlon, Test-Aankoop, Facq, Auto5, Schoenen Torfs, Broze, Stad Aalst, Durbuy, Province de Namur, Ville de Tournai.

Over Escaux

Escaux richt zich op het leveren van cloudcommunicatie-oplossingen waarmee operatoren en telco service providers naar hun eigen klanten op een efficiënte en snelle manier “off the shelf” unieke Mobile Centric Unified Communications en vast & mobiele geconvergeerde  diensten kunnen aanbieden.

De Escaux Mobile Centric Cloud-oplossingen worden ondersteund door een krachtige en flexibele software creation environment die voortdurend nieuwe bouwstenen toevoegt om te reageren op de steeds evoluerende bedrijfsomgeving.

Escaux richt zich enkel op service providers, vaste en mobiele operatoren.  Klanten zijn oa. T-Mobile, Colt, Orange, Proximus, Airbus, Irisnet,…

Over Destiny

Destiny, opgericht in 2008, is een aanbieder van veilige cloudcommunicatie-oplossingen en richt zich vooral op kleine en middelgrote innovatieve ondernemingen. Met meer dan 140 medewerkers, verspreid over België en Nederland, en een jaaromzet van 42 miljoen euro in 2018, groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende cloud- en telecomspeler in de Belgische B2B-markt.  Intussen zet de groei zich verder.  Destiny stelt intussen meer dan 200 medewerkers te werk en mikt nu op een bijgestelde vooropgestelde omzet van 65 miljoen euro in 2019.

Met het Destiny cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanaf elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT in de achterliggende architectuur naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor biedt Destiny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan, die perfect zijn aangepast aan de huidige behoeften van de klant én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.

Het eigen Destiny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 13.000 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven als Cevora, Democo, DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Officenter, Standaard Boekhandel, Würth en ZEB.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.