Titel

Destiny zet volgende internationale stap en bundelt krachten met Franse telecomprovider OpenIP

Category
In het nieuws
Aangemaakt op
16 december 2019
Geschreven door
admin
open-ip-overname

Brussel, 17 december 2019 – Destiny, de Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen, gaat een alliantie aan met de Franse telecomprovider OpenIP.  Het bedrijf werd opgericht in 2005 door Laurent Silvestri en is een unified communications provider met een 100% indirecte marktbenadering. OpenIP biedt zijn netwerk van meer dan 1300 IT- en telecomintegratoren en -partners een e-business platform om IT-, telecom- en cloudoplossingen te verkopen, implementeren, ondersteunen en te factureren en zo de digitalisering van bedrijven te helpen versnellen. OpenIP deelt met Destiny een gelijkaardige cultuur van sterk ondernemerschap en dezelfde customer centric aanpak.

Destiny bouwt hiermee verder aan zijn Europese expansie, waarbij het in elk land een sterk distributieplatform voor clouddiensten, een portfolio van oplossingen met een hoge toegevoegde waarde en lokale connectiviteit combineert,  om zo het best te kunnen beantwoorden aan de behoeften van KMO’s en grote bedrijven.  Met OpenIP kan Destiny nu een totaaloplossing rond clouddiensten aanbieden op de Franse markt inclusief connectiviteit, security, UC en VoIP. 

Deze volgende internationale stap volgt kort na de recente instap van Apax Partners als nieuwe investeerder in de Destiny groep. Het Franse investeringsfonds met uitgebreide expertise in telecom, zowel in Frankrijk als internationaal, werd aangetrokken om de internationale expansie te versnellen en de actieve overnamestrategie voort te zetten. 

Door de alliantie met OpenIP groeit Destiny uit tot een bedrijf met meer dan 300 medewerkers verspreid over kantoren in België, Nederland en Frankrijk. En stelt het zijn vooropgestelde omzet voor 2019 bij naar meer dan 80 miljoen euro.  Laurent Silvestri wordt aangesteld als lid van het management team van de Destiny groep.

“Dit is opnieuw een mooie volgende stap in de internationale expansie van Destiny.  De alliantie met OpenIP geeft ons de mogelijkheid om in de komende jaren versneld te kunnen groeien en zo onze ambitie waar te maken om binnen drie tot vijf jaar naar een omzet van 200 miljoen euro te evolueren”, licht Daan De Wever, CEO van Destiny toe. “We willen leidend zijn in de markten waar we aanwezig zijn en kijken verder naar bijkomende overnames op de Franse markt. We groeien echter niet om te groeien. We versterken elkaars aanbod, kunnen veel leren van elkaar en verenigen onze krachten om onze ambitie waar te maken en een leidende speler in Europa op vlak van veilige cloudcommunicatieoplossingen te worden.”

Laurent Silvestri, CEO van OpenIP vervolgt: “De alliantie met de Destiny groep en de steun van Apax Partners bieden ons de mogelijkheid om onze ontwikkeling op de Franse markt te versnellen. De natuurlijke synergieën tussen onze twee bedrijven, de chemie tussen de teams en de sterkte van de groep samen vormen een echte troef om ten volle te kunnen inspelen op de digitalisering van de bedrijfstelecommunicatie.”

En Thomas de Villeneuve, partner bij Apax Partners voegt toe: “Destiny zet zijn eerste stap op de Franse markt op het juiste moment.  Er zijn momenteel enorme opportuniteiten, omdat heel wat bedrijven nog steeds traditionele telefoniesystemen gebruiken. Frankrijk zit nog in de startfase van de transformatie naar de cloud en met OpenIP staat Destiny sterk om hier een voortrekkersrol in te spelen.”

Over OpenIP

OpenIP, opgericht in juni 2005, is een Internet Telephony Service Provider (ITSP) gespecialiseerd in snelle internettoegang, IP-telefonie en samenwerkingsoplossingen voor KMO’s. OpenIP is zowel een telecommunicatie-exploitant met een L.331-licentie van ARCEP als een Internet Service Provider, lid van LIR (Local Internet Registry) van RIPE NCC.

OpenIP beheert een breed scala aan diensten die gehost worden op een multi-datacenter backbone-cloudinfrastructuur, die compatibel is met de belangrijkste exploitanten van input-, doorvoer- en terminatie-operatoren in de markt.

Trouw aan een 100% indirecte marketingstrategie, verkoopt OpenIP haar diensten via een netwerk van meer dan 1000 IT- en telecomintegratoren aan wie het een gestructureerd opleidings- en ondersteuningsprogramma aanbiedt (opleiding, technische en commerciële ondersteuning, projectmanagementondersteuning, marketingtools, lead generation). OpenIP wordt in het bijzonder erkend voor de kwaliteit van haar partnerprogramma en de solide technische expertise van haar teams. Tegelijkertijd beheert OpenIP de infrastructuur van meer dan 60 serviceproviders via haar Operators Divisie.

www.openip.fr

Over Destiny

Destiny, opgericht in 2008, is een aanbieder van veilige cloudcommunicatie-oplossingen voor innovatieve ondernemingen. Met meer dan 140 medewerkers, verspreid over België en Nederland, en een jaaromzet van 42 miljoen euro in 2018, groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende cloud- en telecomspeler in de Belgische B2B-markt.  Intussen zet de groei zich verder.  Destiny stelt intussen meer dan 300 medewerkers te werk verspreid over kantoren in België, Nederland en Frankrijk en mikt nu op een bijgestelde vooropgestelde omzet van meer dan 80 miljoen euro in 2019.  Het bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot een Europese leider en challenger in veilige cloudcommunicatie-oplossingen.

Met het Destiny cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanaf elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT in de achterliggende architectuur naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor biedt Destiny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan, die perfect zijn aangepast aan de huidige behoeften van de klant én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.

Het eigen Destiny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 25.000 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven als Cevora, Democo, DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Officenter, Standaard Boekhandel, Würth en ZEB.

www.destiny.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.