Titel

Dstny neemt het Zweedse Meridix over en verwerft zo leidende positie in communication analytics

Category
Dstny Strategie
Aangemaakt op
10 januari 2022
Geschreven door
admin
Patrik Sorqvist (left) Johan Wendelstam(right)

Brussels, 11 januari 2022 – Dstny, de Europese aanbieder van veilige cloud- en bedrijfscommunicatie voor KMO’s, kondigt de overname aan van het toonaangevende Zweedse analytics en reporting bedrijf Meridix. Het Meridix-platform verzamelt data van meerdere communicatieoplossingen en presenteert deze in één intuïtieve en uniforme gebruikersinterface, op een manier die actiegericht is en zakelijke inzichten en waarde creëert. Veel van de meest bekende communicatiesystemen op de markt worden ondersteund door het platform en het wordt gebruikt en vertrouwd door service providers over de hele wereld. Dstny is al meer dan 10 jaar partner van Meridix en beide bedrijven hebben een groot aantal gemeenschappelijke service provider klanten in Europa en daarbuiten.

"We zijn altijd op zoek naar getalenteerde bedrijven die passen bij onze strategie en bedrijfscultuur en die we tegelijkertijd kunnen helpen sneller te groeien. Deze overname is een volgende stap om nog nauwer samen te werken met Meridix, om zo sneller innovatie te brengen naar service providers en de bedrijven die vertrouwen op onze cloud communicatie technologie", zegt Daan De Wever CEO van de Destiny Group. "Het Meridix-platform is ontwikkeld in de cloud, het geeft onze service provider-klanten krachtige, op data gebaseerde bedrijfsinzichten voor diverse communicatieoplossingen én het is intuïtief om mee te werken.  Het past daarom perfect binnen de zakelijke ambities van de Destiny Group en versterkt onze positie als innovatieve, op de klant gerichte en marktleidende UCaaS-leverancier voor KMO’s en service providers in Europa."

 

Meridix zal onderdeel worden van de Dstny for Service Provider - organisatie en het team en management zal volledig worden geïntegreerd binnen de Destiny Group.  Aansluiting bij de Destiny Group zal de zakelijke kansen vergroten en het bedrijf toekomstbestendig maken voor zowel service provider klanten, partners als medewerkers.

 

"We zijn trots en verheugd om samen te werken met de toonaangevende UCaaS provider in Europa als een native onderdeel van Dstny's productcatalogus", voegt Johan Wendelstam, CEO van Meridix, toe. "We zullen ons voortaan in een veel betere positie bevinden om onze partners en klanten te blijven ondersteunen en samen met hen te groeien, terwijl we tegelijkertijd de technische investeringen en het productinnovatietempo zullen opvoeren." Dstny en Meridix zullen hun roadmaps op elkaar afstemmen, zodat service provider-klanten en partners van Meridix zelfs beter presterende producten zullen hebben.  Ondersteuning voor oplossingen van derden zoals Microsoft Teams, Cloud PBX-oplossingen en Contact Center-modules blijft een speerpunt en sluit aan bij Dstny's strategie om goed met anderen samen te werken. "Onze klanten zullen zoals voorheen worden beheerd door het Meridix-team en als onderdeel van de Destiny Group zullen we een vertrouwde en gewaardeerde partner blijven voor service providers van elke omvang binnen Europa en daarbuiten."

 

Er is nog veel werk aan de winkel, vooral in de UCaaS-industrie, als het gaat om bedrijven die gebruik maken van hun beschikbare data om betere bedrijfsinzichten te verkrijgen. "Binnen de Destiny Group is het onze missie om dingen makkelijker te maken, sneller te laten gaan en grenzen weg te nemen voor onze service providers en eindklanten. Onze volgende stap met Meridix is om machine learning (ML)  en AI te gebruiken om data te gaan ontginnen en bruikbare informatie te bieden voor bedrijven en eindgebruikers", besluit Patrik Sorqvist, COO van de Destiny Group. 

Over Dstny

Dstny, van origine Belgisch, is een Europese leider en innovator in veilige cloudcommunicatie op basis van haar sterke en veilige mobile-first producten en Ucaas aanbod. Dstny stelt +2 miljoen zakelijke gebruikers in staat om te communiceren, samen te werken en uitstekende klantenservice te bieden. Het bedrijf stelt service providers, channel partners en eindklanten, alsook 3rd party services in staat om te groeien in hun cloud ecosysteem. Dstny, met hoofdzetel in Brussel, stelt intussen 700 medewerkers in 7 Europese landen te werk en mikt op een verwachte jaaromzet van bijna €200 miljoen in 2021.

Over Meridix

Meridix Systems biedt platformen die gegevens verzamelen van de meeste bekende communicatieoplossingen die vandaag de dag op de markt zijn en al die gegevens presenteren in heldere rapporten. Meridix-platforms stellen leveranciers van communicatiediensten in staat hun klanten inzicht te bieden in hun interne en externe communicatie. Meer info: www.meridix.se

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.