Titel

Dstny snelst groeiende communicatiebedrijf in 2023 Deloitte Technology Fast 50 ranking

Category
Persbericht
Aangemaakt op
Geschreven door
webadmin
2023 Deloitte Technology Fast50 Award

Brussel/Zaventem, 27 oktober 2023 - Dstny, toonaangevende Europese leverancier van cloudgebaseerde bedrijfscommunicatie oplossingen werd tijdens de 10e editie van de Deloitte Technology Fast 50 uitgeroepen tot snelst groeiende bedrijf in de categorie 'Communications & Networking'. De award werd aan Dstny toegekend op basis van de procentuele omzetgroei in de afgelopen vier jaar, die 295% bedraagt. De aankondiging werd gedaan tijdens de Technology Fast 50 Awards Ceremony op 26 oktober 2023.

"We zijn ontzettend trots dat we de Deloitte Technology Fast 50 award in de categorie Communications & Networking hebben gewonnen, vooral in dit jubileumjaar voor het programma.  We hadden al de eer om de Deloitte Technology Fast 50 award voor "Most Sustainable Growth" te winnen in 2017 en 2018. Onze strategie en voortdurende groei van de afgelopen jaren hebben bijgedragen aan de leidende positie die we vandaag als Europese leverancier van bedrijfscommunicatie oplossingen in de cloud hebben verworven.   We streven er vandaag als UCaaS-speler naar om zakelijke communicatie via diverse kanalen zo gemakkelijk mogelijk te maken voor zowel medewerkers als klanten, of het nu gaat om kmo's of grote ondernemingen. Deze nominatie beschouwen we dan ook als een mooie erkenning van onze prestaties tot nu toe. Het toont ook aan dat we blijven groeien terwijl we ernaar streven om verder te innoveren en onze stempel te drukken in België en daarbuiten", zegt Daan De Wever, CEO van de Dstny Group.

Sinds 2020 heeft Dstny zijn geografische aanwezigheid verder uitgebreid en omzetgroei gecreëerd met een aantal overnames. In de afgelopen vier jaar heeft Dstny niet meer dan 15 bedrijven overgenomen in Europa, het VK en Egypte. In 2020 nam het Panas en Voips in Nederland over, waarmee het zijn positie op de Nederlandse markt verstevigde.

Tegen 2021 groeide Dstny uit tot de Europese leider voor cloudcommunicatie in het KMO-segment dankzij de overnames van Telepo en Soluno in Zweden en ipvision in Denemarken. Daarnaast zette Dstny ook voet aan de grond in Frankrijk met de overnames van Alliantel en IPLine. Tot slot versterkte het ook zijn positie op de Belgische thuismarkt met de overnames van Stuart, Ulysse Group en Chatbot.

Om al die bedrijven en mensen echt samen te brengen en één merk te creëren, startte Dstny in 2022 met een volledige rebranding. Onder de motorkap van het nieuwe merk Dstny (voorheen Destiny) werden alle diensten en technologieën samengevoegd tot gemakkelijk toegankelijke waardeproposities voor bedrijven, partners en service providers. In de zoektocht naar de perfecte merkactivatie voor haar nieuwe Europese merkidentiteit, vond Dstny de ideale partner in de Belgische Lotto-wielerploeg met een sterke match in kernwaarden, geografische markten en doelgroepen. Zo werd Dstny de eerste Belgische Tech Scale-up die een Belgische professionele wielerploeg ondersteunt als co-titelsponsor van Lotto-Dstny. In 2022 betrad Dstny ook de Duitse markt met de overname van Easybell en voegde het het Britse Qunify en Tactful AI toe aan de groep, evenals het Zweedse Meridix.

Met de overname van het Deense cloudbedrijf Flexfone eerder dit jaar, versterkt Dstny haar ambitie om de belangrijkste speler te worden op het gebied van zakelijke communicatie in alle Europese markten. Dstny slaagde er dit jaar ook in om extra financiering aan te trekken, bovenop de bestaande schuldherfinanciering, wat het bedrijf een sterke impuls geeft voor nieuwe acquisities.

---------------------------------------------

Over de Deloitte Technology Fast 50
De Technology Fast 50 competitie is een jaarlijkse selectie van de 50 snelst groeiende en innovatieve technologiebedrijven met hoofdkwartier en opgericht in België. Dit jaar bestaat de Technology Fast 50 10 jaar in België. Publieke of private bedrijven die een technologiegerelateerd product of dienst ontwikkelen en de afgelopen vier jaar een aanzienlijke omzetgroei hebben doorgemaakt, kunnen deelnemen aan de wedstrijd om kans te maken genomineerd te worden als een van de 50 snelst groeiende technologiebedrijven in België. Bedrijven die minder dan vier jaar actief zijn in de technologiesector kunnen deelnemen aan de speciale categorie Rising Star van de wedstrijd. Deze bedrijven worden door een onafhankelijke jury beoordeeld op hun omzetpotentieel en schaalbaarheid. Deelname aan de Technology Fast 50 competitie kan bedrijven helpen bij het ontwikkelen van hun bedrijf door hun zichtbaarheid te vergroten en hen toegang te geven tot het unieke netwerk van Fast 50 van zeer succesvolle executives.

Over Dstny
Dstny is een toonaangevende Europese leverancier van cloud-gebaseerde bedrijfscommunicatie, zowel rechtstreeks geleverd aan bedrijven als via partners en service providers. Het bedrijf wil het dagelijkse leven van zijn meer dan 3,5 miljoen gebruikers vereenvoudigen: zijn interactieve zakelijke communicatietools worden as-a-service geleverd en verbinden medewerkers en klanten via alle mogelijke communicatiekanalen (spraak, video, chat, en andere).

De tools van Dstny zijn mobiel, lokaal aanpasbaar, gebruiksvriendelijk en eenvoudig te integreren. Door innovatieve technologie te combineren met nauwe relaties met partners en serviceproviders en sterke lokale teams, kan Dstny de best mogelijke gebruikerservaring bieden en de nieuwste toepassingen toegankelijk maken voor bedrijven in heel Europa.

Dstny, met hoofdkantoor in Zaventem, heeft meer dan 1.000 werknemers in 7 Europese landen (België, Nederland, Frankrijk, Duitsland, Zweden, Denemarken, VK) en een jaaromzet van €250 miljoen in 2022. 
 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.