Titel

Dstny versnelt uitbouw positie op Franse markt door overname Franse telecomspeler Alliantel

Category
Dstny Strategie
Aangemaakt op
Geschreven door
admin
Destiny & Alliantal

Diegem, 18 maart 2021 – Dstny, de Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen, neemt de Franse telecomspeler Alliantel over. Deze alternatieve operator werd opgericht in 2009 en hanteert een uitsluitend indirecte marktbenadering.  Naast internetconnectiviteit en mobiele diensten biedt Alliantel voornamelijk Unified Communications-oplossingen aan zijn 50 partners en white label operatoren, zodat zij doeltreffend kunnen inspelen op de behoeften van KMO’s en hun kunnen helpen om digitaal te versnellen. Alliantel biedt tevens managed telecommunicatiediensten aan de white label operatoren in haar netwerk via een uitgebreid ondersteuningsprogramma op het vlak van implementatie, verkoopadministratie, facturatie en support.

Na de eerdere overname van OpenIP eind 2019, verstevigt de Destiny Groep hiermee zijn positie op de Franse markt en versterkt het zijn expertise om een belangrijke lokale aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen te worden voor systeemintegratoren en white label operatoren.  OpenIP verwerft als Franse dochteronderneming van de Destiny Groep 100% van de aandelen van Alliantel en heeft de ambitie om in 2021, samen met Alliantel, een omzet van om en bij de 35 miljoen euro te realiseren.

 “Dit is een nieuwe volgende stap om versneld te kunnen groeien op de Franse markt en een volwaardige en betrouwbare cloudcommunicatiepartner te worden voor integratoren en white label operatoren”, licht Daan De Wever, CEO van Dstny toe. “Daarnaast sluit deze overname ook perfect aan bij onze ambitie om een leidende speler te worden in Europa op vlak van veilige cloudcommunicatieoplossingen, waarbij we telkens tot de belangrijkste aanbieders willen horen in de lokale markten waar we aanwezig zijn. We zijn blij dat we onze krachten kunnen bundelen met Alliantel en kijken verder naar bijkomende overnames later dit jaar om onze positie op de Franse markt nog verder te versterken.”

Stéphane Desombre, CEO van Alliantel vervolgt: “Dankzij de alliantie met de Destiny Groep kunnen we de organische groei van Alliantel versnellen door gebruik te maken van de Europese best practices van de Groep op vlak van commerciële strategie, innovatie etc. Verder zijn beide bedrijven uiterst complementair, zo biedt de technologische expertise van de Destiny Groep een belangrijke troef voor onze partners om nog beter te kunnen inspelen op de behoeften en uitdagingen rond digitalisering bij hun klanten.”

De 15 medewerkers van Alliantel worden geïntegreerd in het OpenIP team.   Het lokale Franse team binnen de Destiny Groep telt zo 100 medewerkers en zal vanuit de kantoren van OpenIP in Parijs actief zijn. Stéphane Desombre blijft aan boord binnen het Franse Dstny team. Door deze overname groeit Dstny uit tot een bedrijf met 375 medewerkers, verspreid over kantoren in België, Nederland en Frankrijk met een vooropgestelde jaaromzet van 120 miljoen euro voor 2021.

Over Alliantel

Alliantel, opgericht in 2009, is een alternatieve operator die spraak- en datatelecommunicatieoplossingen voor zelfstandigen, KMO's en grote ondernemingen op de franse markt brengt en implementeert.

Het bedrijf werkt voortdurend samen met partners en bevoorrechte distributeurs om een breed gamma producten te kunnen aanbieden waarbij rekening wordt gehouden met de technologie die het best aan de behoeften van zijn klanten beantwoordt.  Sinds de oprichting is het de ambitie om klanten en partners de nodige deskundigheid en knowhow op het gebied van spraak- en datatelecommunicatie ter beschikking te stellen.  Alliantel biedt bijbehorende diensten met een hoge toegevoegde waarde. Een beproefd en betrouwbaar netwerk stelt het bedrijf in staat om topkwaliteit te garanderen en tegelijk de kosten van de diensten te optimaliseren.  Meer info : www.alliantel.fr

Over Dstny

Dstny, opgericht in 2008, is een van origine Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen. Met intussen 375 medewerkers, verspreid over België, Nederland en Frankrijk, en een jaaromzet van 90 miljoen euro in 2020, groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende cloud- en telecomspeler in de Belgische B2B-markt.  Het bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot een Europese leider en challenger in veilige cloudcommunicatie-oplossingen.

Met het Dstny cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanaf elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT in de achterliggende architectuur naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor biedt Dstny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan, die perfect zijn aangepast aan de huidige behoeften van de klant én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.
 

Het eigen Dstny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 25.000 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven als Cevora, Colruyt, Decathlon, Democo, DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Officenter, Standaard Boekhandel, Würth en ZEB. Meer info: destiny.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.