Titel

Dstny verstevigt opnieuw positie op de Franse markt door overname digitale dienstverlener IPLine

Category
Dstny Strategie
Aangemaakt op
Geschreven door
admin
Co-Founders IPLine

Zaventem, 1 juni 2021 - Dstny, de Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen, versterkt zijn positie in Frankrijk met de overname van IPLine, de digitale dienstverlener uit de Rhône-Alpes,  erkend om zijn expertise in het beveiligen en hosten van de digitale activa van bedrijven.

Na de overname van de Franse operator Alliantel eerder dit jaar, versterkt de Destiny groep met deze nieuwe  overname zijn expertise op het gebied van hosting en cybersecurity en verstevigt het zijn positie op de Franse markt als lokale, betrouwbare aanbieder van veilige cloudcommunicatie oplossingen, zowel voor grote als middelgrote bedrijven. 

 

IPLine is gespecialiseerd in het beheer van de digitale activa van bedrijven en biedt zowel netwerkoplossingen, data hosting, beveiliging van informatiesystemen en Unified Communications oplossingen aan.  Het bedrijf  is tevens ISO 27001 gecertifieerd voor zijn volledige aanbod en beheert zijn eigen hybride cloud infrastructuur en beveiligde netwerken, waardoor continuïteit en een hoog service niveau gegarandeerd zijn.  IPLine is ook bijzonder actief in de healthcare sector, met een specifieke Healthcare Data Hosting (HDS) oplossing voor gezondheidsinstellingen.  Het bedrijf maakt voor de uitvoering van haar activiteiten gebruik van zes data centers in de regio Rhône-Alpes en Île-de-France.  Op deze manier kan het een uitstekende service, efficiënte en betrouwbare infrastructuur en lokale begeleiding aanbieden aan al haar klanten. Door de fusie met de Destiny groep kan IPLine zijn Unified Cloud Communications aanbod versterken en zo de uitdagingen van hybride werken, omnichannel klantenrelaties en vast-mobiele convergentie het hoofd bieden.

 

Thierry Coussy, medeoprichter van IPLine verklaart : « We zijn er trots op om ons aan te sluiten bij de Destiny groep, met wie we eenzelfde streven naar kwaliteit voor de klanten delen. De geschiedenis die we al 17 jaar schrijven op het gebied van digitaal activabeheer en onze verplichtingen op het gebied van gegevensbeveiliging, laten ons toe om Dstny te vervoegen met de gedeelde ambitie om onze klanten de best mogelijke beveiligde cloudcommunicatie aan te bieden op Europees niveau.»

 

Daan De Wever, CEO van Dstny, voegt eraan toe « Deze overname is een nieuwe volgende stap om verder te kunnen groeien op de Franse markt , onze expertise uit te breiden en een betrouwbare cloudcommunicatiepartner te worden voor zowel KMO’s als grotere bedrijven.  Daarnaast kadert het ook in onze eerder uitgesproken ambitie om een leidende speler te worden in Europa op vlak van veilige cloudcommunicatieoplossingen, waarbij we telkens tot de belangrijkste aanbieders willen horen in de lokale markten waar we aanwezig zijn. We zijn dan ook blij dat we onze krachten kunnen bundelen en op die manier weer een stuk dichter bij onze doelstellingen komen.”  

 

De medeoprichters van IPLine, Thierry Coussy, Willy Chantre en Franck Dunière, worden allemaal aandeelhouder van de Destiny groep en lid van het directiecomité van Dstny in Frankrijk.  Door deze overname telt de Dstny groep nu 450 medewerkers, waarvan 180 in Frankrijk en zal naar verwachting in 2021 een totale omzet behalen van 120 miljoen euro waarvan ongeveer 40% in Frankrijk.

Over Dstny

Dstny, opgericht in 2008, is een van origine Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen. Met intussen 450 medewerkers, verspreid over België, Nederland en Frankrijk, en een jaaromzet van 90 miljoen euro in 2020, groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende cloud- en telecomspeler in de Belgische B2B-markt.  Het bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot een Europese leider en challenger in veilige cloudcommunicatie-oplossingen.

Met het Dstny cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanaf elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT in de achterliggende architectuur naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor biedt Dstny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan, die perfect zijn aangepast aan de huidige behoeften van de klant én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.
 

Het eigen Dstny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 25.000 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven als Cevora, Colruyt, Decathlon, Democo, DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Officenter, Standaard Boekhandel, Würth en ZEB. Meer info:www.dstny.be

Over IPLine

IPLine, opgericht in 2004 is een digital services company in de regio van Lyon. Het bedrijf telt 80 medewerkers en is goed voor een omzet van 12 miljoen euro in 2020. Hun expertise betreft hosting en beveiliging van digitale activa van 350 nationale en internationale grote en middelgrote bedrijven. Het aanbod van de IPLine services bestaat uit netwerken, data hosting, beveiliging van informatiesystemen en Unified Communications met dubbele ISO 27001:2013 certificatie/Health Data Hosting met AFNOR certificatie.

Meer informatie : www.ipline.fr

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.