Titel

Overname Ulysse Group uit Mons zet Dstny sterker in het zadel in Franstalig landsgedeelte

Category
Dstny Strategie
Aangemaakt op
2 maart 2021
Geschreven door
admin
Acquisition Ulysse Group by Destiny

Acquisitie verstevigt positie van nationale cloudtelecom challenger met gelijkwaardige footprint in Vlaanderen en Wallonië

Brussel, 2 maart 2021 - Dstny, aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen, heeft internet- en netwerkinfrastructuur speler Ulysse Group uit Mons overgenomen.   Na de eerdere overnames van Ergatel in 2016, Belgium Telecom en Fuzer/Escaux in 2019, vergroot Dstny hiermee opnieuw haar klantenbestand in het zuiden van het land.  Het bedrijf versterkt tevens haar positie als nationale cloudtelecom challenger met vanaf nu een gelijkwaardige footprint in Vlaanderen en Wallonië, zowel op vlak van aantal klanten als aantal medewerkers. Vanuit de klantgerichte strategie van het bedrijf, blijft het kantoor in Mons houden.  Zo blijft Dstny dichtbij de klanten in Wallonië en heeft het naast Wavre, nu ook een tweede Waalse vestiging.  Zowel de 12 medewerkers van Ulysse Group als de drie medeaandeelhouders Gauthier Delfosse, Laurent Druart et Xavier Cluysen blijven aan boord, waardoor continuïteit voor de klanten gegarandeerd is.

“Met de overname van Ulysse Group en zijn 350 klanten hebben we nu ongeveer evenveel klanten in het Franstalige als het Vlaamse landsgedeelte”, zegt Joachim Lauwers, Managing Director België en Chief Product Officer van Destiny. “En met mooie referenties van Ulysse Group zoals Groupe EPC-Familia, Les Editions Dupuis, Murprotec, Delitraiteur, gvotreauto.be en een aantal overheden, spelen we ook in een hoger marktsegment. Daarnaast versterken we met deze overname ook het dienstenaanbod van beide partijen.  Zo kunnen we klanten van Ulysse Group een volledige one-stop-shop oplossing in de cloud aanbieden.”  Met deze overname telt Destiny nu in totaal meer dan 200 medewerkers in België ongeveer gelijk verdeeld over de beide landshelften. “Met deze gelijkwaardige footprint langs beide kanten van de taalgrens,  zitten we nog steviger in het zadel als nationale cloudtelecom challenger”, besluit Lauwers. 

 

Dankzij deze overname heeft Destiny ook toegang tot het Waalse kabel- en glasvezelnetwerk van VOO.  Daardoor kan het haar klanten nog meer keuze bieden op vlak van connectiviteit en redundantie.  Iets wat voor veel bedrijven in deze Covid tijden en bijhorende versnelde transitie naar de cloud van cruciaal belang is.  Daarnaast stelt het Destiny ook in staat om een laatste ontbrekende schakel toe te voegen in haar aanbod voor lokale besturen. Zo kan het Waalse gemeenten en overheidsbedrijven vanaf nu gecertificeerde en veilige toegang verlenen tot het Rijksregister en de Kruispuntbank.

 

Gauthier Delfosse van Ulysse Group voegt toe: ”We brengen 25 jaar ervaring op vlak van internet, en netwerkinfrastructuur mee naar Destiny en voegden recent ook VOIP oplossingen aan ons portfolio toe.  Als marktleider in cloudcommunicatie oplossingen biedt het Destiny portfolio dan weer een sterke toegevoegde waarde voor onze klanten in hun transitie naar de cloud.  Tegelijk kunnen wij de nodige expertise op het vlak van website beheer en ontwikkeling toevoegen aan het Destiny portfolio.  We zijn ervan overtuigd dat we samen met Destiny onze klanten nieuwe tools, cloudoplossingen en toegang tot 4G/5G kunnen bieden, zodat ze nog beter voorbereid zijn op de digitale uitdagingen van morgen.”

Over Ulysse

Ulysse Groep n.v., opgericht in 1995 en gevestigd in het wetenschapspark Initialis in Bergen is een IT specialist voor bedrijven en administraties.  Het bedrijf verenigt verschillende burgerlijk ingenieurs van de Polytechnische Faculteit van Bergen en ervaren afgestudeerden die hun vaardigheden op het vlak van informatica bundelen. Het team is in staat om zowel grootschalige projecten als specifiek projecten te volgen en biedt de volgende oplossingen aan:

  • Stabiel privé-netwerk en internet
  • Virtuele of fysieke behuizing
  • Hosting van sites, DNS, enz...
  • IP-telefonie
  • Onderhoud
  • Ontwikkeling van transactionele websites, intranet en applicaties

Meer info: www.ulysse.be

Over Dstny

Dstny, opgericht in 2008, is een van origine Belgische aanbieder van veilige cloudcommunicatieoplossingen voor innovatieve ondernemingen. Met bijna 350 medewerkers, verspreid over België, Nederland en Frankrijk, en een jaaromzet van 90 miljoen euro in 2020, groeide het telecombedrijf uit tot de snelst groeiende cloud- en telecomspeler in de Belgische B2B-markt.  Het bedrijf heeft de ambitie om uit te groeien tot een Europese leider en challenger in veilige cloudcommunicatie-oplossingen.
 

Met het Dstny cloudinteractieplatform kunnen bedrijven vanaf elke plaats en met elk toestel efficiënter communiceren, aangezien telecom en IT in de achterliggende architectuur naadloos in elkaar overvloeien. Daardoor biedt Dstny zeer flexibele en schaalbare oplossingen aan, die perfect zijn aangepast aan de huidige behoeften van de klant én aanpasbaar zijn aan toekomstige behoeften.
 

Het eigen Dstny-netwerk garandeert snelheid en doorgedreven service voor de meer dan 25.000 professionele klanten, waaronder gereputeerde bedrijven als Cevora, Colruyt, Decathlon, Democo, DPD, Ecover, Gabriëls, Interparking, Katoen Natie, McDonald’s, Officenter, Standaard Boekhandel, Würth en ZEB. Meer info: www.destiny.be

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.