Titel

Plan je migratie naar de mobile cloud in vijf stappen

Category
Cloud
Aangemaakt op
6 november 2019
Geschreven door
admin
mobile cloud

De digitale transformatie in je bedrijf leidt tot een verhoogde efficiëntie en een effectievere IT-omgeving. Een belangrijke stap binnen je digitale transformatie is de overstap naar een Mobile Cloud. Hoewel overstappen naar de Cloud voor bedrijven vaak een hele karwei lijkt, kunnen deze vijf simpele stappen een grote hulp zijn bij de overgang.

1. Bepaal je cloud strategie

Voor je de stap naar de cloud zet, bepaal je best wat je ermee wilt bereiken. Dit begint met het in kaart brengen van je IT-infrastructuur. Op die manier kan je makkelijk workloads toewijzen aan je bedrijfsmiddelen en applicaties. Wanneer je dat inzicht hebt, kan je je key performance indicators (KPI’s) vastleggen. Hiermee kan je problemen tijdens de migratie identificeren en bepalen wanneer de migratie is voltooid.

2. Ga na welke applicaties je wil migreren

Niet elke applicatie behoort tot de cloud. Het is belangrijk dat bedrijven de impact kennen van het migreren van specifieke workloads en applicaties naar de cloud – alvorens dat ze het migratieproces daadwerkelijk op gang brengen.

Wanneer je evalueert welke applicaties je zal overzetten, houd je best rekening met de volgende vragen:

  • Welke applicaties kunnen overgezet worden zoals ze zijn en welke applicaties zullen een herontwerp vereisen?
  • Indien een herontwerp vereist is, wat is de complexiteitsgraad hiervan?
  • Beschikt de cloudprovider over diensten die migratie toestaan ​​zonder de workloads opnieuw te configureren?
  • Wat is het investeringsrendement voor elke toepassing die wordt overgezet en hoe lang duurt het om dit te bereiken?

Een analyse van je architectuur en een zorgvuldige blik op je applicaties helpen bij het bepalen van wat logisch is om te migreren.

3. Creëer een plan voor het migreren van data

Nadat je evalueerde welke applicaties en services zinvol zijn om te migreren, bepaal je hoe je elk item naar de cloud wilt verplaatsen. Overweeg ook hoe je gegevensintegriteit en operationele continuïteit kunt handhaven terwijl je dit doet. Ga verder na welke afhankelijkheden er zijn om zo de volgorde van migrerende toepassingen te bepalen.

4. Zoek naar de gepaste cloud provider

Een belangrijk onderdeel van je gegevensmigratie is het kiezen van een cloud provider die tijdens en na het migratieproces aan je zijde staat. Hier zijn enkele vragen om te stellen bij het evalueren van providers:

  • Welke tools zijn beschikbaar om het proces te vergemakkelijken?
  • Kan de provider publieke, private en multicloud-omgevingen op elke schaal ondersteunen?
  • Hoe kan de provider je helpen omgaan met complexe onderlinge afhankelijkheden, niet-flexibele architecturen of redundante en verouderde technologie?
  • Welk ondersteuningsniveau kan de provider bieden tijdens het migratieproces?

Overstappen naar de cloud is geen eenmanswerk. Daarom ga je best op zoek naar een dienstverlener met bewezen ervaring in het beheren van de complexe taken, die nodig zijn om een ​​cloudmigratie op globale schaal te beheren. Dit omvat het leveren van service level agreements gebaseerd op vooruitgang.

5. Voer je cloudmigratie uit

Als je de eerste vier stappen zorgvuldig hebt gevolgd, zou deze laatste stap relatief eenvoudig moeten zijn. Hoe je naar de cloud migreert, hangt gedeeltelijk af van de complexiteit en architectuur van je applicaties en de architectuur van je gegevens. Je kan enerzijds je hele applicatie verplaatsen, een test uitvoeren om te zien of deze werkt en vervolgens je verkeer omschakelen. Anderzijds, kan je voor een meer gefragmenteerde aanpak kiezen, klanten langzaam verplaatsen, valideren en vervolgens doorgaan totdat elke klant naar de cloud is verplaatst.

Door een checklist voor cloudmigratie te volgen, kan je ervoor zorgen dat je voorbereid bent op mogelijke problemen en een vlekkeloze reis garandeert. Uiteindelijk kan je hierdoor genieten van de voordelen van werken met de Cloud.

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.