Titel

Waarom is duurzaam werken belangrijk voor een scale up?

Category
Human Resources
Aangemaakt op
Geschreven door
admin
Kantoor

Een scale up, een bedrijf op zoek naar groei en/of uitbreiding, biedt voldoende opportuniteit om duurzaam werken in haar voordeel te benutten. Duurzaam werken gaat in essentie over het volgende: Wanneer je je goed en gemotiveerd voelt op je werk en in je persoonlijk leven dan straal je dit ook uit en kan je op natuurlijke manier een waardevolle bijdrage leveren. Kortom duurzaam werken is met goesting aan het werk gaan en dit nog lang kunnen blijven.

Door het inzetten op duurzaam werken kan een scale up zich op verschillende manieren onderscheiden van andere (grotere) marktspelers. In de ‘second war for talent’ biedt duurzaam werken als kerngedachte van employer branding de scale up het voordeel om geëngageerde medewerkers te behouden en nieuw talent aan te trekken. Het is noodzakelijk dat een scale up zich niet alleen bewust is van het ‘waarom een (potentiële) medewerker voor de organisatie wil werken’ (de Employee Value Proposition) maar ook over deze ‘waarom-boodschap’ consistent communiceert. In de huidige en toekomstige werkcontext wordt het alsmaar belangrijker dat mensen zich kunnen connecteren met de missie en ambities van een organisatie. Zo kan goede storytelling (potentiële) medewerkers met elkaar verbinden door werkervaring, noden en behoeftes te delen.

Duurzaam werken draagt ook positief bij aan de shift van lifetime employment naar employability (werk- en wendbaar werk). Het vergt een continue investering in vandaag en morgen om een werkomgeving te creëren die kennisdeling – en opbouw faciliteert. Van cruciaal belang hierbij is het stimuleren van individuen om de verantwoordelijkheid op te nemen voor hun eigen talent- en loopbaanontwikkeling.

Duurzame scale ups zetten maximaal in op hun sterktes waardoor ze in staat zijn om flexibeler om te gaan met verandering en zij als het ware mee ademen met hun omgeving. Op die manier kan er niet alleen op een gezonde manier aan de toekomst worden gebouwd maar wordt ook het welzijn van de medewerkers oa. een evenwichtige work/life balans nu en in de toekomst gegarandeerd.

 

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.