Wat is SIP Trunking?

SIP of Session Initiation Protocol is de naam van een open multimediaprotocol. Lees: een setje van regels die bepalen hoe datapaketten met jouw stemgeluid via eender welk netwerk reizen. Het is de standaard in VoIP-telefonie en het zorgt dat je vlot spraak- en tekstberichten kan sturen, aan videoconferencing kan doen en voortdurend kan zien welke van je collega’s beschikbaar zijn. En je kunt gewoon je bestaande telefooncentrale blijven gebruiken.

Met telecomapparaten die compatibel zijn met SIP kan je HD-video’s bekijken en geluid in hoge kwaliteit beluisteren.

Wat is het doel van SIP Trunking?

SIP Trunking brengt een IP-verbinding tot stand tussen de telefooncentrale van je bedrijf en een SIP-operator. Zo kan je het breedbandnetwerk gebruiken voor inkomende en/of uitgaande gesprekken.

 

Wat zijn de voordelen van SIP Trunking?

Zuinig en flexibel

Dankzij SIP Trunking kan je je inkomende en uitgaande gesprekken via een xDSL-lijn voeren, maar zonder de kosten van een traditioneel abonnement. Kortom, je verlicht je telecombudget omdat je profiteert van de voordelige tarieven van de SIP-operatoren voor nationale en internationale gesprekken. Gesprekken tussen verschillende sites van hetzelfde bedrijf zijn zelfs gratis. Dankzij de flexibiliteit van SIP  betaal je alleen voor wat je gebruikt.

Ook interessant: je kan je bestaande infrastructuur gewoon behouden.

 

Veilig en kwalitatief

Onze SBC-infrastructuur en ons fraudedetectiesysteem zorgen ervoor dat alle Dstny-telefoniediensten veilig kunnen verlopen.  De ‘Quality of Service’ of QoS zorgt bovendien voor een optimaal beheer van je bandbreedte: hij geeft voorrang aan spraakpakketten boven datapakketten, waardoor al je communicatie van hoge kwaliteit is.

 

Makkelijk uitbreidbaar

Een SIP Trunking-systeem is schaalbaar. Meer of minder werknemers met meer of minder communicatienoden? Je kan spraakkanalen toevoegen of verwijderen wanneer je maar wil.

 

Aangepast aan je behoeften

SIP-operatoren bieden flexibele en modulaire formules op maat van je communicatienoden. Je kan al je bestaande nummers gewoon overnemen

Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Blijf op de hoogte van onze nieuwste inzichten inzake bedrijfscommunicatie, technologie en ondernemen.