Torfs: Sterk in hun schoenen, dankzij de Cloud van Dstny

Torfs is een familieonderneming die al sinds 1948 schoenen aanbiedt aan Belgische gezinnen. Het bedrijf staat bekend voor zijn uitmuntende klantenservice, die niet alleen wordt overgebracht door het personeel in de winkels. Ook de sterke digitalisering - waar Torfs al jaren op inzet – draagt bij tot de persoonlijke service die zij vandaag bieden.

Image
Torfs Store

Twee medewerkers die hun schouders onder deze digitale projecten zetten, zijn Raf De Leu en Tim De Jonge, respectievelijk IT Operations Manager en Team Lead Infrastructure bij Torfs. Zij voorzien hun collega’s onder anderen van flexibele telefonie-oplossingen, die leiden tot de flexibele customer service die Torfs vandaag biedt.

Image
Info banner Torfs

De digitale uitdagingen

Het IT-Team van Torfs is voortdurend bezig met innovaties om in te spelen op de veranderingen in de markt en de klant steeds beter digitaal te bedienen op zijn wenken. Met het innovatieve karakter lag de toenmalige telefooncentrale van Torfs niet meer in lijn. “Vier jaar geleden werkten we met een telefooncentrale on-premise, die ons erg veel tijd en geld kostte. Telkens wanneer we een nieuw toestel wilden aansluiten, maakten we kosten aan de hardware en licenties.

Image
Webshop Torfs

Bovendien moesten we dan nog weken wachten tot de installatie was voltooid. Aangezien we alle tijd konden gebruiken voor innovatieve projecten, wou ik niet langer dat mijn team hier zijn focus aan verloor.” zegt Raf De Leu. “In mijn vorige job had ik reeds ervaring met de cloud gebaseerde telefooncentrale, SmartMobile Plus van Dstny. Hier was ik erg enthousiast over. Dus zo kwam Dstny bij ons aan tafel,” vult Tim De Jonge aan.

Onze oplossingen

“Op 6 december was het zo ver: de Sint had een nieuwe telefonie oplossing gebracht : SmartMobile Plus,” zegt Tim De Jonge. “Ook voor mij was dit zeer relaxed. Ik zat toen voor het werk in Spanje en niemand kon geloven dat ik er zo ontspannen en vrolijk bijliep, terwijl wij volop bezig waren met een migratie naar de Cloud,” zegt Raf De Leu.

“Tijdens de voorbereidingen werd duidelijk hoe flexibel de cloud-oplossing van Dstny is. Onze configuratie-vereisten waren vrij complex, maar die uitdaging ging Dstny al te graag aan. Bovendien is het erg praktisch dat we configuraties makkelijk zelf kunnen doorvoeren. Op die manier kunnen we snel schakelen, wat een van onze sterktes is,” zegt Tim De Jonge. “Ook het kostenplaatje is erg overzichtelijk. Je betaalt 1 prijs per user en daar zit alles in : licenties, belminuten, letterlijk alles,” vult Raf De Leu aan.

“Onze Customer Service ging erop vooruit dankzij SmartMobile Plus, want door de integratie van vaste- en mobiele telefonie zijn onze collega’s altijd en overal bereikbaar op hun professioneel nummer. Maar daar hield het niet op. Dstny integreerde ook Salesforce op de telefooncentrale. En dat is prachtig. Wanneer een klant vandaag belt, opent automatisch zijn dossier met alle bijbehorende orders. Zo weten onze collega’s van Customer Care meteen wie ze aan de lijn hebben en kunnen ze de beller gericht verder helpen. Dat geeft niet enkel een boost aan efficiëntie, maar leidt ook tot een zeer persoonlijke dienstverlening naar de klant,” aldus Raf De Leu.

“Dankzij de Cloud gebaseerde oplossing van Dstny, hebben we op het gebied van bereikbaarheid 0,0 impact gehad van Covid. Voor onze collega’s veranderde er haast niets. Zij waren het gewoon om van thuis te werken en ook de telefonie was hier perfect op voorzien,” zegt Raf De Leu. “Vanop afstand hebben we zelfs het Customer Care team moeiteloos uitgebreid met 15 collega’s.”

Drie redenen volgens Torfs om voor Dstny te kiezen

Aanpak.

Alles is bij de uitrol volgens planning verlopen en dankzij een goede voorbereiding liep de migratie erg vlot.

Engagement.

De Project Manager van Dstny is niet bang om out-of-the-box te denken, waardoor de oplossing aan onze eisen voldoet.

Gebruiksgemak.

Zelfs met een basiskennis, kan je makkelijk zelf configuraties doorvoeren. Zo kunnen we kort op de bal spelen.